Reinier de Graaf Groep

IT infrastructuur Reinier de Graaf Groep ontzorgd door Proact’s Managed Cloud Services

De Reinier de Graaf Groep is het oudste algemene ziekenhuis in Nederland en richt zich op de inwoners van Delft, het Westland, Voorburg, Rijswijk, Den Haag-zuidwest en de plaatsen Pijnacker en Nootdorp.

De Reinier de Graaf Groep kent vier locaties: het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, het Diaconessenhuis in Voorburg, het Behandelcentrum Westland in Naaldwijk en het Gezondheidscentrum De Reef in Ypenburg. Binnen de Reinier de Graaf Groep zijn 3000 mensen werkzaam, onder wie meer dan 190 medisch specialisten.

De uitdaging

Om de dienstverlening richting patiënten en de processen voor het eigen personeel verder te optimaliseren, voert de Reinier de Graaf Groep een ingrijpende digitaliseringsslag door, waarbij alle patiëntendossiers, lab-uitslagen en röntgenopnamen digitaal worden opgeslagen. De opslag, beveiliging en continue beschikbaarheid van data vormt hierbij een belangrijke gegeven. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, ging de ICT-afdeling - aan de hand van een aanbestedingstraject - op zoek naar een deskundige partij. De keuze viel op Proact. “Wij hebben een goed gevoel bij Proact. Zij bieden ons een betrouwbare oplossing met een goede prijs/kwaliteitverhouding die onder meer een belangrijke bijdrage kan leveren aan het te introduceren Elektronisch Patiënten Dossier”, zegt Marcel Slingerland, Manager ICT bij de Reinier de Graaf Groep.

De oplossing

Voorheen had de Reinier de Graaf Groep intern de beschikking over twee computerruimtes met een aantal servers. De backup gebeurde via tape en zowel de koeling van de ruimte als de beveiliging liet te wensen over. Proact adviseerde de Reinier de Graaf Groep om het beheer van de storage-omgeving uit handen te geven, zodat de ICT afdeling van het ziekenhuis zich kon richten op het creëren.

Meer lezen? Download de PDF