Fokker Aerostructures

Proact neemt zorg voor veilig en overzichtelijk beheer van data uit handen bij Fokker Aerostructures

Fokker Aerostructures is specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van lichtgewicht aerostructures en een pionier in de toepassing van nieuwe materialen zoals Glare en thermoplastic composites voor de vliegtuigindustrie.

Het bedrijf ontwerpt en produceert complete staartenstukken en bewegende vleugeldelen voor commerciële en militaire vliegtuigen, voor klanten als Boeing, Airbus en Lockheed Martin. Fokker Aerostructures werkt samen met klanten, leveranciers en kenniscentra in innovatieve netwerken om hun bijdrage te leveren aan de technologische ontwikkeling van nieuwe materialen die economische en ecologische voordelen bieden in termen van kosten en gewicht. Dit gebeurt door gespecialiseerde professionals in de vestigingen in onder meer Nederland, Roemenië, de VS en sinds kort Mexico. Fokker Aerostructures is een business unit van Fokker Technologies Holding B.V..

Voor de opslag van ongestructureerde data in zijn vestigingen maakte Fokker Aerostructures gebruik van verschillende DAS-, NAS- en SAN-oplossingen, waarbij back-ups door middel van tapes werden gemaakt. Door de groei van data binnen de organisatie besloot het bedrijf in 2005 uit te kijken naar een andere oplossing. Die kwam er in de vorm van verschillende nieuwe opslagsystemen.

“Toen we begonnen met de implementatie van deze oplossing was de verwachting dat de hoeveelheid data met zo’n 50 tot 60 procent per jaar zou groeien”, vertelt Hans Kuiper, Voorzitter IT Council bij Fokker Aerostructures. “Dat bleek al snel tussen de 100 en 120 procent te zijn. Door deze onstuimige groei kwamen we tot de conclusie dat we niet alleen de oplossing dienden te vernieuwen, maar moesten kiezen voor een storage-conceptdat deze ontwikkeling ook in de toekomst kan ondersteunen.”

Om hiervoor een gedegen keuze te kunnen maken, besloot Fokker Aerostructures zijn storage-omgeving onder de loep te nemen. “Die bestond uit een groot aantal verschillende fileservers, waarbij de data verdeeld was over verschillende plekken binnen onze infrastructuur”, vertelt Henk Smit, Director Information Management bij Fokker Aerostructures. “Hierdoor was er onvoldoende overzicht. We wilden daarom toe naar een centrale oplossing, waarmee we klaarheid konden scheppen in het datamanagement binnen de gehele organisatie.”

Meer lezen? Download de PDF.