CTB Flex

CTB Flex biedt 24/7 ondersteuning aan flexbranche met Proact Infrastructure as a Service

“Als full service provider en business partner bieden wij voor tal van ondernemingen binnen de flexbranche een grote toegevoegde waarde. We ontwikkelen voortdurend nieuwe functionaliteiten met een snelle time to market. Al onze oplossingen en diensten worden in eigen beheer ontwikkeld en met name geïnitieerd door het team Business Development & Innovation.”, zegt Ronald Buitenhuis, Manager Operations & Product Management bij CTB Flex.

Economische en maatschappelijke veranderingen zorgen ervoor dat mensen tegenwoordig anders werken en op een andere manier naar hun werk kijken. Dat is ook wat je ziet gebeuren in de uitzendbranche. “We zien dat uitzendbureaus zich steeds minder op A-locaties vestigen en hun communicatie verschuiven naar online. Uitzendbureaus zijn traditioneel gewend om te werken volgens een 5 x 8 dienstverlening, maar uitzendkrachten – veelal jonge mensen - willen ook ‘s avonds informatie op kunnen vragen of administratieve zaken, zoals urenregistraties, regelen. Dit heeft de nodige gevolgen voor de dienstverlening van CTB. Wij moeten er nog meer dan we al deden voor zorgen dat onze voorzieningen 24/7 in de lucht zijn."

Om een 24/7 veilige opslag van alle ingevoerde gegevens te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat dat flexwerkers en uitzendkrachten continu toegang tot de web portals en achterliggende databases en applicaties hebben, besloot CTB te investeren in optimalisatie van de storage-infrastructuur.

Volgens Ronald Buitenhuis was in het selectieproces het imago van de benaderde leveranciers belangrijker dan de feitelijke specificaties: “Wij wilden het beheer van onze storage-infrastructuur volledig uitbesteden. In een managed services-structuur is het extra belangrijk dat je op je IT-partner kunt vertrouwen."

Uiteindelijk koos CTB Flex ervoor voor om in zee te gaan met Proact. Niet alleen vanwege de goede ervaringen van andere partijen, maar volgens Kees Blokker met name ook omdat Proact meedacht: “Waar andere partijen aangaven volledig mee te willen gaan in onze wensen was Proact de enige partij die ons echt uitdaagde. Zij hebben kritisch naar onze architectuur en wensen gekeken en ons een betere oplossing geadviseerd.

Op aanraden van Proact hebben we onze omgeving gevirtualiseerd, waardoor we beschikken over een erg flexibele en efficiënte infrastructuur die prima draait binnen het bestaande Oracle-platform. De managed storage-diensten van Proact zijn rond onze bestaande storage-voorzieningen gebouwd. Mooie bijkomstigheid is dat we onze hardware niet hebben hoeven verplaatsen, omdat Proact al in hetzelfde datacentrum vertegenwoordigd was. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat de migratie erg vlot verlopen is. We hebben 140 klantdatabases verhuisd zonder noemenswaardige problemen. De samenwerking betekent een mooie win-win situatie omdat Proact zijn aanwezigheid in dit datacentrum heeft kunnen vergroten.”